michalsmalbrugge.reismee.nl

Christmas break!

Hey everyone!

Afgelopen twee weken had ik kerstvakantie. Zoals altijd heb ik weer heel wat beleefd en enorm genoten!

Schaatsen, Skiën en Snowboarden!

In de begin van de vakantie ben ik samen met vrienden naar de schaatsbaan in Halifax geweest. We hebben hier ons de hele avond vermaakt. Ook ben ik een hele dag wezen skiën met mijn vrienden. In het begin startte ik met snowboarden want dit had ik nog nooit eerder gedaan. Twee van mijn vrienden, Matt en Matheus, hielpen mij om te leren snowboarden. Natuurlijk ben ik behoorlijk wat gevallen maar het was leuk om het geprobeerd te hebben. Na een tijdje ruilde ik mijn snowboard in voor ski's. Ik ski al een aantal jaar dus dit ging makkelijker. Wat was dit geweldig. We hielden samen wedstrijdjes, deden trucks en genoten echt enorm! Dit is echt een super leuke dag om nooit meer te vergeten!

Christmas!

Zaterdag 24 december ging ik in de middag naar Rose, de moeder van Tiffany, om haar te helpen met het koken van de 'Turkey'. In de eind van de middag gingen we met ons gezin naar de tante van Tiffany. De hele familie kwam bij elkaar. We hebben lekker gegeten en een leuke avond gehad. Later op de avond ging ik met mijn vriendinnen naar de kerk toe want het was kerstavond. Toen ik terugkwam legden we alle cadeautjes onder de kerstboom.

1e Kerstdag. Hailey begon rond 7 uur 's ochtends enthousiast te gillen dat Santa Claus langs was gekomen! De hele kamer was gevuld met cadeautjes. Marks ouders waren er ook bij deze ochtend. Een voor een pakte we elke keer een cadeau uit. Hailey en Jaxson waren door het dolle heen haha! Ik heb ook allerlei leuke cadeautjes gekregen zoals een fotoboek, sjaal, muts, sokken, thee, eten en nog veel meer. Het was een hele gezellige ochtend. Later op de dag kwam Tiffany's familie bij ons thuis. In de avond hadden we een heerlijk kerstdiner met onder andere de kalkoen die ik had gemaakt.

2e Kerstdag. Deze dag wordt hier in Canada 'Boxing Day' genoemd. Rond 11 uur gingen we met ons gezin naar de ouders van Tiffany. Hier hebben we even wat gedronken en gekletst. Daarna gingen we naar een familiereünie van Marks familie. In de eind van de middag gingen we met de familie naar Marks oma toe. De familietraditite is dat zij elk jaar op Boxing Day samen lobsters (kreeft) eten. Ik had nog nooit eerder kreeft gegeten dus dit was mijn kans om het te proberen. De vader van Mark, Kim, liet mij zien hoe je het moest eten. Ik vond het lekker! In de avond kwam mijn vriendin Haley langs voor een sleepover. We hadden ook voor elkaar kerstcadeautjes gekocht. Het was zoals altijd een gezellige avond.

Deze kerst was dus heel anders dan ik gewend was maar het was echt heel leuk! Natuurlijk miste ik wel al mijn familie en vrienden in Nederland. Gelukkig heb ik hier in Canada ook heel veel bijzondere mensen in mijn leven en daarom heb ik heb erg genoten!

Oud & Nieuw

Zaterdag 31 december kwamen we in de middag met de hele familie bij de zus van Tiffany. Alle neefjes en nichtjes waren lekker aan het spelen en dansen. Samen hebben we ook lekker gegeten. Ik vind het altijd heel erg leuk als we met de hele familie bij elkaar komen. Daarna ging ik naar mijn vriendin Bianca toe. Later op de avond gingen wij samen naar Halifax toe. Hier kwamen veel mensen bijeen om Oud & Nieuw te vieren. Er was een groot podium waar veel verschillende artiesten kwamen optreden. Zelfs 'The Strumbellas' waren er! Bianca en ik hebben enorm genoten tijdens het dansen en zingen. Dan was het zover: de hele menigte telde van 10 tot 0 en om 12 uur werd er vuurwerk afgestoken. De sfeer was super en het was een heel leuk evenement. Toen het was afgelopen namen we de bus weer terug naar huis. Ik bleef bij Bianca slapen. De volgende dag ging ik samen met mijn vriendinnen Bianca, Brittney en Arianna naar Herring Cove. Wij waren zo gek om mee te doen met 'the Polar Bear Dip', dit is de nieuwjaarsduik in de Atlantische Oceaan. Er waren in totaal ongeveer 250 mensen die meededen. Een voor een sprongen we in het water. Toen ik aan de beurt was dacht ik wat doe ik mezelf aan! Verstand op nul en gewoon springen. Toen ik kopje onder was wist ik niet hoe snel ik weer uit het water moest komen haha! Daarna sprongen mijn vriendinnen. We waren allemaal bevroren maar de adrenaline stroomde door ons lijf! Het was echt super leuk om dit een keer mee te hebben gemaakt. Later op de dag ging ik met mijn gezin naar Marks ouders. Hier kwam ook de rest van de familie. We hebben zoals gewoonlijk weer heerlijk met elkaar gegeten.

Ik heb dus samen met mijn vrienden en familie een hele leuke vakantie gehad. Nu is het weer tijd om naar school te gaan. De examens komen er snel aan. Over minder dan een maand vertrek ik alweer richting Nederland. De tijd is echt voorbij gevlogen! Ik zal er voor zorgen dat ik net als de afgelopen weken weer enorm zal genieten van de 4 weken die nog zullen komen!

Video: In deze video kunnen jullie zijn hoe mijn kerst in Canada was.  https://www.youtube.com/watch?v=UJWV2Vupd1I

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs,

Michal

Reacties

Reacties

Jannie Seppenwoolde

Een prachtig verhaal ,mooi geschreven .Ik wens je nog fijne 4weken in Canada .Groetjes oma van Aafke

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active