michalsmalbrugge.reismee.nl

Blog Travel Active: November!

Hoi iedereen!

(Ik heb deze blog geschreven voor de blog van Travel Active, dus neem vooral een kijkje op deze website: http://blog.travelactive.nl/high-school-canada-michal-hiken-plekken-nova-scotia/ . Het leek mij een goed idee om mijn blog ook op deze website te plaatsen zodat jullie kunnen mee genieten van mijn avonturen! ) 

michalblognov7

Goodbye November, Hello December

Voor ik het wist was het alweer het einde van november, dat betekent dat ik al over de helft ben van mijn High School avontuur, ongelooflijk! Afgelopen maand was weer volgepland met allerlei leuke school, sport, vrienden en familie activiteiten!

michalblognov6

Christmas time!

Het is november en dat betekent dat de straten, huizen en winkels worden versierd met kerstdecoratie. Zo heeft mijn gezin ons huis al versierd met mooie lichtjes en decoratie. Ook hebben we samen de kerstboom uitgezocht en die gaan we binnenkort versieren. Tijdens de weken naar kerst toe zijn er allerlei leuke evenementen waar je aan deel kan nemen. Zo ben ik samen met mijn familie naar de ‘Christmas Craft Show’ geweest. Dit was een soort kerstmarkt, maar dan binnen in een grote hal. Hier hebben we ons de hele dag vermaakt.

michalblognov5

Leuke kerstactiviteiten met vrienden en familie

Ook ben ik met mijn vrienden en familie naar de ‘Sackville Christmas Lighting Tree’ geweest. Dit was een event in mijn stad waar iedereen bij elkaar kwam om te genieten van de live muziek en gratis chocolademelk en snacks. Op het einde kwam Santa Claus om iedereen te bezoeken. Samen met de hele menigte telden we van 10 tot 0 om te zien hoe de lichtjes aangingen in de twee grote kerstbomen. Een ander leuk evenement was de ‘Parade of Lights’. Ik ben naar twee verschillende optochten geweest. Dit is een grote optocht waar allemaal auto’s en wagens versierd waren in kerstdecoratie. Op de laatste wagen zat de kerstman, alle kinderen zaten met verlangen te wachten om hun brief vol met wensen aan de kerstman te geven. Ondanks de regen was het super leuk en mooi om de optocht te zien!

michalblognov8

Halifax

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia. Ik woon ongeveer 20 minuten met de auto en 60 minuten met de bus van Halifax af.  Ik ga vaak met vrienden naar Halifax toe. Zo gaan we naar een winkelcentrum of naar de Waterfront in Halifax. Samen met internationale vriendinnen houden we ervan om nieuw eten te proberen. Deze maand hebben we bij een Japans en Koreaans restaurant in Halifax gegeten. Natuurlijk gaan we ook meerdere keren per weer naar ons favoriete Canadese restaurant: Tim Hortons, voor koffie en een snack. Ook houden we ervan om naar de grote ijshockey wedstrijden in Halifax toe te gaan. Het blijf leuk om ons ‘Mooseheads team’ aan te moedigen!

michalblognov4

Genieten van de prachtige natuur in Canada

Ik hou erg van de natuur en de natuur hier in Canada is echt prachtig. Daarom ga ik graag ‘hiken’ op verschillende plekken in Nova Scotia. Twee weken geleden scheen de zon en was het een mooie dag. Mijn vrienden en ik besloten om een wandeling te maken om het meer. Het was fijn om samen te genieten van de middag in de buitenlucht! Ook ben ik naar een heel mooi park in Truro geweest waar ik al een tijdje naar uitkeek. Het park heet ‘Victoria Park’ en is ongeveer 125 jaar oud. Hier hebben we heerlijk ‘gehiked’. Het bos was super mooi en er waren zelfs watervallen! Ook zijn we de ‘Jacobs Ladder’ opgeklommen, een trap met 175 treden. Een super leuke dag om op terug te kijken. Op 14 november was de super maan te zien, dit heb ik samen met vrienden bekeken. Deze maand heb ik ook vier herten gespot, waarvan twee de hele dag in onze achtertuin liepen!

michalblognov9

High School activities

Samen met een paar klasgenoten van Leadership organiseerden wij een talentenshow in school. Het thema was ‘the Cozy Coffee House’. We hadden de kantine mooi versierd. Ook waren er warme drankjes en snacks aanwezig. Het was een leuke en relaxte avond waar leerlingen zongen en muziekinstrumenten bespeelden. Ook was er een hockey wedstrijd van onze school tegen de grote rivaal. Veel studenten van onze school kwamen bijeen om ons team aan te moedigen. Iedereen was ontzettend blij en trots toen we hadden gewonnen.

michalblognov3

Een andere leuke activiteit waar ik heel veel van heb genoten is ‘the Mascot Showdown’. Met twee volle ‘spirit bussen’ zijn we naar de Mascot Showdown toegereden. Dit was een evenement waar High Schools in de regio tegen elkaar streden om te winnen. Elke school heeft zijn eigen dansteam en mascotte. Samen met het team en de mascotte hadden de scholen een filmpje en dans voorbereid. Iedereen van onze school was in kleuren en kleren van de school verkleed. Zodra wij: Sackville High School aan de beurt waren, begon iedereen met zijn allen te juichen en zingen voor onze school. Uiteindelijk belandde SHS op de tweede plaats en wat was het een feest! Ook heb ik deze maand een paar keer deelgenomen aan de yogaclub op maandagmiddag na schooltijd. Het is leuk en goed om deel te nemen aan verschillende activiteiten in je school!

michalblognov1


Enjoying my stay in Canada to the fullest!

Ik blijf mij elke keer verbazen hoe snel de tijd toch gaat. De dagen, weken en maanden vliegen voorbij. Dat is alleen maar een goed teken want dat betekent dat ik het enorm naar mijn zin heb! Ik zal nog volop genieten van de komende weken hier in Canada!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Michal


Reacties

Reacties

Nienke

Super om te lezen, geniet ervan de komende weken!

Papa

Time flies, Mik. Mooi dat je zo kunt genieten van al deze avonturen.
Groetjes en kus van opa en omi

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active